Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /data/web/virtuals/249972/virtual/www/subdom/bitrmanovalenka/wp-content/themes/alcapone/include/ar-menu-icons/ar-menu-icons.php on line 42
Důvěřuj, ale prověřuj – Lenka Bitrmanová
Lenka Bitrmanová Vaše realitní makléřka

Důvěřuj, ale prověřuj

Důvěřuj, ale prověřuj

Vytvořeno dne: 10/02/2021

Největší odměnou realitního makléře je, když mu jeho klienti věří a dále ho doporučí. O tom se není třeba dlouze rozepisovat, to platí ve všech oborech. Přes to všechno, a doporučuji  Vám to přátelé neustále…Důvěřuj, ale prověřuj! A já byla prověřena a přizvána….

……..jako nezávislá makléřka k posouzení tržní ceny nemovitosti s tím, že pán na ni už má kupce a že mu je našel jeho kamarád, realitní makléř a to se mu jenom zmínil – byl nadšený, jak jdou věci pěkně od ruky. 

Přijela jsem, posoudila stav domu, promluvili jsme o potřebách pána jako takových. Dům chce prodat, má doplatit hypotéku a ze zbytku potřebuje koupit jinou nemovitost. Má obavy, aby vše proběhlo hladce, aby sehnal při současných cenách něco, co by mu mohlo vyhovovat a nemusel se již zbytečně zadlužovat. Standardní proces. 

Posadila jsem se k výpočtům a velmi poctivě, jsem posuzovala, srovnávala, prověřila KN a samozřejmě mi velmi pomohla znalost místní lokality a aktuálních cen v místě. Došla jsem k výsledku a kontaktovala jsem majitele zmíněné nemovitosti. 

Pán byl u vytržení. Suma se mu zdála vysoká, moc mi nevěřil. Postupně mi prozradil, za kolik mu jeho RM doporučil nemovitost prodat a kolik peněz by byla jeho provize. Vysvětlila jsem mu, jak se věci mají a zjistila, že jeho kamarád není místní, nezná tedy místní poměry a cenovou hladinu nabízených nemovitostí, dokonce se ani neobtěžoval tím hlouběji zabývat. Cenu konzultoval s místním makléřem, který ale nemovitost neviděl, přesto od boku cenu „vystřelil“. 

Výsledek? Pán, na základě mého názoru cenu nemovitosti navýšil o 500.000,-Kč. I tak je to ještě pod mým stanoveným odhadem, a světe zboř se! Kupci souhlasili a cenu akceptují. I oni si totiž přizvali nezávislého konzultanta z řad realitních makléřů. Ten jim cenu potvrdil a ještě je upozornil na skutečnost, že i za těchto podmínek je cena více než přijatelná, tím zase potvrdil mému klientovi, že mnou stanovená cena není sci-fi, ale realita. 

Překvapení?  Já nejsem.  Za svou prací si stojím 100% a vím, že mám pravdu. 

Při prodeji není prostor pro výstřely od boku! My jsme obchodníci a naším zájmem vždy musí být zájem našeho klienta. Přijměte pomocnou ruku a nebojte se zeptat. Od toho tu přeci jsme. Já za sebe mám velikou radost, že se dobrá věc zdařila a mohla jsem u toho být nápomocna ☺ Je jedno, jestli jde o tisíce nebo statisíce, pořád jsou to peníze do Vaší kapsy!!!!